Appar till mobilen som är coola – Tomb Raider

Det finns gott om coola appar att ladda hem till sin mobiltelefon och inte minst i form av spännande spel som gör resor till och från jobbet eller andra pendlingsresor lite roligare, eller så kan man ju passa på att spela medan man väntar på att maten ska bli färdig, att potatisen ska koka klart, eller medan man är ute och solar. Att spela spel i mobilen kan vara skoj, och ett av de senaste spelen som man kan pröva på bygger på det populära dataspelet med superhjältinnan Lara Croft. I det nya Tomb Raider-inspirerade äventyret Lara Croft: relic Run så spelar man som Lara Croft när hon springer igenom olika ruiner och andra typiska tomb raider-miljöer i jakten på skatter och reliker. Spelet, som är en så kallad endless runner där karaktären springer på per automatik, är snabbt, fartfyllt och lätt att lära sig och sätta sig in i. Det bjuder på ett nytt spännande äventyr med en stor portion nostalgi till alla fans av Tomb Raider och är optimerat för att spelas i mobiltelefoner.

Nu något om handlingen. När Lara Croft ger sig ut på äventyr denna gång så gäller det att sätta stopp för en dunkel konspiration som hotar hela världen. Mycket mer än så får man inte veta i början men efter ett tag får man veta mer om vad som står på spel och vilka som ligger bakom när mer och mer avslöjas och nystas upp av den invecklade handlingen som likt ett nystan vecklas ut bit för bit.

Lara Croft är en brittisk kvinna som har en aristokratisk bakgrund. Hon är i toppform och topptrim och tar sig fram genom att springa, dyka, simma och svandyka igenom de olika miljöerna där hennes färdigheter och atletiska förmågor ständigt sätts på prov. Miljöerna är både utmanande och samtidigt vackra. Genom att lyckas hitta olika reliker så får Lara Croft allt flera ledtrådar till det mysterium som hon är på väg att lösa.

Spelet bjuder på tre olika distinkta miljöer och dessa är nämligen ett tempel i en djungel, en miljö uppe i bergens bergspass och så en nivå som utspelar sig mitt ute i öknen. Oavsett vilken nivå du väljer att spela eller når fram till så kan du förvänta dig gott om strapatser, en hel del hemligheter och gott om olika slags faror som lurar och väntar.

Det går dessutom att förbättra och uppgradera Lara Crofts arsenal av vapen allt eftersom spelet fortlöper. Och hon kan använda sig av ett schema av rörelser som är som hämtat ur parkoursportens värld för att på ett lätt och smidigt sätt manövrera sig fram genom banorna. Förutom det så dyker det även upp lite farkoster av olika slag att styra och ratta en bit in i spelet, till exempel motorcyklar och så kallade ATV-bilar (där A T V står för All Terrain Vehicle)). En och annan boss dyker också upp i spelet, bland annat några bossar som de som spelade Tomb Raider – spelen från förr lär känna igen. Tomb Raider: Relic Run är gratis att spela och har laddats ned över 10 miljoner gånger.