Appen Kindle till mobiler gör läsning ännu coolare än tidigare

Det har blivit dags att ta en närmare titt på något riktigt coolt till mobiltelefonen som du kan ladda hem. En cool pryl som dessutom förbättrar förutsättningarna för läsandet på mobiltelefonen. Jag pratar så klart om Amazons app Amazon Kindle, som förbättrar läsupplevelsen. Kindle är en app som ger dig tillgång till över en miljon böcker inom räckhåll för dig med några klick. Appen är till för alla slags läsare och oavsett om du läser vanliga böcker, veckotidningar (eller månadstidningar) och magasin eller nyhetstidningar kan du använda Kindle som app. Kindle är även en speciell läsplatta med extra behagligt ljus som är skräddarsytt för att läsa på skärmar. Men du behöver inte en sådan för att använda appen Kindle.

Det finns väldigt många böcker att välja på också, en rejäl bit över en miljon faktiskt. Närmare bestämt så finns det cirka fyra miljoner böcker att välja mellan och det går att köpa dem från butiken Kindle Store. Där hittar man även olika slags tidningar, allt från tidningar om ekonomi till tidningar om mode och livsstil. Dessa tidningar finns även i form av högupplösta versioner så att man kan kolla på alla bilder i tidningarna utan några som helst problem.

Det finns många gratis böcker att ta del av och läsa, och det handlar om klassiker där man kan botanisera bland till exempel Stolthet och fördom eller gamla böcker om Sherlock Holmes. Dessa klassiska böcker går att läsa utan kostnad.

Vill man hellre köpa nya böcker så går det ju också alldeles utmärkt och man hittar till exempel de böcker som har lyckats ta sig in på tidningen New York Times bestsellerlista.

Det går också att använda ett inbyggt uppslagsverk om man vill, såväl som att söka genom Google efter det som man är ute efter. Kindles app är så fiffigt designad att den har en inbyggd “dictionary”, alltså ett uppslagsverk. Med den kan man snabbt och lätt söka och slå upp ett ord i en bok som man inte känner till om man vill veta vad det betyder.

En annan trevlig funktion är att man faktiskt kan få ett litet smakprov på de böcker som man läser. Det går att läsa ett kapitel helt gratis utan att betala något och det gäller alla böcker som finns på Kindle, så för den som vill kan man alltså testa på att läsa väldigt mycket och kolla om man får en känsla för de olika böckerna. Ett gratis kapitel innan man köper boken som digital e-bok är kanske inte något som räcker för att avgöra bokens kvalitet alla gånger men man får åtminstone en liten bild av hur boken är och hur den är skriven.

En annan liten finurlig och smart funktion som finns i appen Kindle är att man kan göra inställningar och skräddarsy sin läsning. Det går till exempel att välja olika typsnitt och så kan man ställa in hur stark belysningen på skärmen ska vara medan man läser, vilket ju är toppen eftersom alla ljusstyrkor inte passar alla slags ögon. Bakgrundsfärger och layout går också att göra en del inställningar med.

Det finns mer att berätta om Kindle men jag rekommenderar er att testa appen själva och kolla vad ni tycker. Gillar ni läsning blir ni nog mer än nöjda!