Cool handelsapp för begagnade varor

Det har blivit dags för en titt på coola saker till mobilen, eller kanske snarare i mobilen. Numera så handlar ju väldigt mycket om appar, eller applikationer, när det gäller mobiltelefoner. Och det finns verkligen en djungel av olika appar av alla dess olika slag därute, en djungel som kan vara svår att få en överblick över. Men frukta ej för nu i texten som du sitter och ögnar igenom så får du lite tips på appar som både är coola och dessutom användbara. Så läs vidare, ta en titt, ladda ner en app och prova själv om den är något för dig!

En app som är väldigt smart om man vill sälja saker är appen Schpock, som fungerar som en street loppis, alltså en slags gatuloppmarknad, men direkt i din mobiltelefon. Med Schpock så kan du själv sätta ett pris och sedan sälja till andra i närheten eftersom Schpock har smarta funktioner som gör det enklare att sälja grejer till personer som bor eller befinner sig i närheten av dig.

Med Schpock slipper man ju dessutom att skicka saker och betala dyr frakt. Eftersom alla man säljer till bor i närheten så blir det endast lokala affärer och man slipper både slå in grejerna i fina små paket och bekosta emballage. Dessutom slipper man det dyra portot.

Schpock erbjuder alltså dig som användare att bedriva en slags street loppis direkt i mobilen, och gör det möjligt för grannar och andra i området att göra riktigt fina fynd nära dig. Med Schpock köper och säljer man helt gratis, utan provision eller andra kostnader, vilket är en annan fördel jämfört med mer etablerade aktörer. Du kan förstås även handla själv genom Schpock och inte endast sälja. Med Schpock kan du fynda begagnade grejer som du behöver till priser som inte går av för hackor. Generellt är begagnade varor en god idé för plånboken eftersom det brukar bli betydligt billigare. En god tumregel är att försöka pruta sig till åtminstone halva priset på begagnade varor, men i vissa varukategorier får man kanske nöja sig med att tjäna mellan 20 och 20 procent jämfört med vad ett ordinarie pris eller reapris i en butik inne i en stad, ett köpcentrum eller i en nätbutik hade varit.

Att köpa begagnade varor är även en smart sak att göra med tanke på vad som blir bäst för miljön, eftersom man ju köper varor som redan har producerats en gång och därmed sparar på de begränsade resurser som planeten har. Varje ny mobiltelefon, duk, kudde eller stol har ju gjorts av jordens råvaror som har förfinats och förädlats och istället för att slänga grejerna när man har tröttnat på dem och inte får plats med dem gör man ju klokt i att låta någon annan få nytta och användning av dem. På ett sådant sätt kan vi gemensamt ta ansvar för vår planet som vi bor på och delar tillsammans, och med appar som exempelvis Schpock blir det kanske även lite enklare att köpa begagnade grejer.