Coola grejer till mobilen: Rayman Adventures

Det har blivit dags att titta lite närmare på ett nytt tillbehör till mobiltelefoner som är väldigt coolt. Eller rättare sagt: En applikation. Appen i fråga är en spelapp som har getts ut av spelföretaget Ubisoft och den heter Rayman Adventures. Det finns kanske en och annan läsare som känner till karaktären Rayman sedan tidigare, den lilla spelfiguren med det karaktäristiska utseendet med stora ögon och en ännu större näsa har nämligen dykt upp i en rad spel förut och i Rayman Adventures till mobiltelefoner gör den lilla krabaten ännu ett nytt framträdande i ett spel som handlar om ett otroligt äventyr.

Det hela går ut på att i äventyret ge sig av i syfte att rädda de så kallade Incrediballs. Den förtrollade skog där Rayman och hans vänner håller till och hänger om dagarna är i fara och ett par uråldriga ägg som ger ett magiskt träd dess näring har blivit stulet och sedan spridits ut över världen. Det blir Raymans jobb att rädda dagen genom att utforska de olika legendariska delarna av spelets värld och försöka rädda Incrediballs ägg så att det magiska trädet åter kan grönska och blomstra. Spelet innehåller en kombination av både action och utforskning och det gäller att försöka samla på sig och hitta varenda en av de Incrediballs som finns för att hjälpa dem att ta sig hem igen. Men Incrediballs är magiska varelser med oanade krafter, och de kan ge Rayman lite hjälp på traven allt eftersom spelet fortlöper.

Ett grafiskt mästerverk

Grafiken är otroligt vacker och högupplöst. Den innehåller vackra, högdetaljerade bakgrunder som håller samma klass som spelen Rayman Legends och Rayman Origins till konsoler. dock gör det även att appen blir mycket stor eftersom det går åt en hel del utrymme. Ungefär en halv gigabyte, eller 500 megabyte, får man räkna att Rayman Adventures äter upp i utrymme på en mobiltelefon om man laddar hem spelet. Det motsvarar kanske fem eller tio spel av mer blygsam och modest storlek. I Rayman Adventures går det att spela som flera olika figurer förutom Rayman själv och det gör inte så värst stor skillnad vilken man väljer. De rör sig och beter sig ungefär lika när man styr dem. Men däremot ser de lite olika ut, så det blir till slut mest en fråga om tycke och smak vilken man ska välja!

Utforska magiska världar

I Rayman Adventures befinner man sig ofta mitt i händelsernas centrum och man ges tillfällen att slåss mot allt från tjurvarelser till giriga banditer. Många andra slags monster möter Rayman också på sin väg genom de farofyllda delarna av spelets magiska värld. Rayman färdas genom mystiska länder och beger sig in i dunkla medeltidsslott fyllda av gamla stearinljus och spindelväv. De otroligt välgjorda bakgrunderna gör mycket för att bidra till spelets lekfulla, färgglada, mysiga och magiska stämning! I Olympens mytomspunna platser får Rayman en chans att avslöja nya hemligheter. Rayman Adventures är ett spel som man kan få ut mycket kul med både om man gillar plattformsspel överlag och om man tycker att det känns kul att ta hand om de små Incrediballsfigurerna. Väl värt att testa trots den stora filstorleken.