En cool spelapp

Det finns gott om trevliga, spännande och häftiga grejer till mobiltelefoner och nu har det blivit dags för att titta lite närmare på några appar som går att ladda hem till en enhet som använder operativsystemet Android. Vi tittar närmare på en av de coola apparna här nedanför, så häng med så kör vi igång med en liten genomgång av en app som gör användandet av mobiltelefonen till ett rent nöje.

Den app som vi i denna genomgång kikar lite närmare på och synar i sömmarna en aning är appen Victo’s World, som är en spelapp. Appen kostar inget att ladda hem men du får å andra sidan stå ut med lite reklam mellan varven för att kompensera för det låga priset av noll kronor i google Play-butiken. Victo’s World är en app som inte tar upp särskilt mycket utrymme i telefonen och som heller inte lär ta allt för mycket av din tid i allmänhet. Det kan vara kul att spela ett litet tag och i små, kortare doser. Det rör sig om en ganska tydlig kopia på Nintendos gamla Super Mario Bros, åtminstone om man kollar på själva konceptet för spelet. Banorna är nya och egna, men snarlika de som finns i Super Mario Bros. Grafiken är mindre pixlig och har sin egen stil och sitt eget tema, men spelets grundkoncept är otroligt likt.

Här finns det svampar som ger superkrafter om man slår till vissa block och det finns mynt att samla på. Det finns stenblock som går att slå sönder underifrån, precis som tegelstensblocken i Marios äventyr. Det finns små svampliknande vandrande fiender att studsa på. Ja ni förstår nog. Victo’s world är på många sätt en karbonkopia av Super Mario Bros. Dock inte lika roligt och till råga på allt är styrningen inte alls lika genomarbetad. Det märks inte minst när man stannar. Karaktären, som vi får anta är Victo, stannar väldigt tvärt och onaturligt. Fysiken i spelet känns väldigt avig och lite “off” tyvärr.

Varje gång som man förlorar ett liv och får börja om så dyker även reklam upp i skärmen. Det hela stör inte så värst mycket utan är ganska uthärdligt, främst eftersom reklamsnuttarna är så pass korta som de är. För den som är oerhört känslig för reklam så går det alltid att uppgradera till en version som är helt fri från reklam.

Grafiken och temat i spelet är inte helt taget från Marios värld utan istället så finner vi här den grönhåriga hjälten Victo i en slags sagovärld med stora lövträd i en skog i bakgrunden. Temat känns lite mer som en klassisk saga som man har sett många gånger förut än som en egen värld som väntar på att utforskas. Det finns flera sätt att förlora ett liv på i det här spelet. Antingen kan man trilla ner från banan, hamna för nära en farlig fiende – eller så kan tiden gå ut. Klockan tickar hela tiden ner och varje bana behöver klaras på en viss tid. Det här är något som var mycket vanligare i spel förr i tiden men som man inte ser så ofta idag längre.