Två coola spelappar till din mobil

Nu har det blivit dags att titta lite närmare på appar i mobilen som gör mobiltelefonen och användandet av den till en roligare och kanske lite coolare upplevelse. Det finns verkligen många appar ute på marknaden till både Android och även Apples enheter som man kan ladda hem, de flesta utan någon extra kostnad. Många är ganska onödiga men det finns förstås gott om guldkorn också.

En av de appar som kan vara värda en extra titt och att lada hem och prova är appen Golf Clash, som är ett litet golfspel till mobiltelefonen som är utvecklat av ett företag som heter Playdemic. Golf är kanske inte den coolaste sporten som finns på riktigt, men att spela lite golf till mobilen är lite annorlunda mot en traditionell runda golf. Golf Clash är ett färgglatt och coolt spel som också är populärt. Det har laddats ner 10 miljoner gånger från Google Play och innehåller annonser så väl som köp i appar, vilket ju många spel till mobiltelefonerna gör numera. Spelet Golf Clash bjuder på en fartfylld och snabb variant av golf där gräset är illgrönt och skyarna är klarblåa. Det går att utmana andra spelare direkt i realtid och det finns gott om vackra banor att spela på Detta golfspel är ett spel av det slag som satsar mer på att vara lätt tillgängligt än på att vara så verklighetstroget som möjligt, det går lätt och enkelt att spela för de flesta även om den som kan lite mer om golf har en liten fördel, så det finns även ett spelmässigt djup. Som grädde på moset så kan man ställa upp i olika slags globala turneringar och även vinna hem nya klubbor om man lyckas spela väl på de olika golfbanorna.

Ett annat spännande spel som ha ett helt annat upplägg men som också är en ganska cool app är mobilspelet Rail Rush. Det går att ladda hem Rail Rush snabbt och smidigt från Google Play och det rör sig om ett snabbt arkadspel där man åker på räls i en slags gruva i en gruvvagn. Man beskådar det hela bakifrån vagnen och det gäller att undvika olika slags hinder på vägen, precis som i flera andra spel som bygger på ungefär samma idé. Rail Rush har fått cirka 50 miljoner nedladdningar världen över och är ett exempel på en så kallad Endless Runner, alltså ett spel där man rör sig framåt i spelets värld med automatik och där spelaren behöver undvika olika hinder eller fällor på vägen framåt genom banorna. Grafiken är ganska färgglad och lekfull, antagligen för att locka så många spelare som möjligt, så det känns lite beräknande, men samtidigt har spelet en fin grafik som är genomarbetad och har ett visst eget uttryck, med runda och lite serietidningsliknande former.

Själva spelet är ganska svårt, men det passar väl till mobiltelefon eftersom konceptet är så enkelt att lära sig och eftersom den okomplicerade styrningen inte är särskilt avancerad, vilket passar till mobilen och dess begränsningar vad gäller styrning.

Inte det mest originella spelet kanske men klart värt en nedladdning och att testa. Man kör med sin gruvvagn genom mystiska ruiner och karaktärerna är typiska hårdföra äventyrare eller bovar och banditer, dock inte alltför skrämmande eftersom de är designade med varma färger och runda former.